Publicatie-
datum:

4 oktober 2023

Publicatiedatum: 4 oktober 2023
Burgerschap Samen leven

In het webinar komen Marjolein Wildeboer, directeur van kindcentrum ‘t Kompas in Groningen, en Marco van der Spek, teamleider basis/kader bovenbouw en lid ondersteuningsteam van Berechja College in Urk aan het woord. Zij vertellen over de manier waarop bij hen burgerschapsvorming, persoonsvorming en identiteit van de school tot een samenhangend en praktijkgericht verhaal zijn geworden. Zij delen hun inspirerende voorbeelden, maar laten tegelijkertijd ook de dilemma’s zien.

Identiteitsadviseur Marcel Elsenaar van Verus begeleidt het gesprek. Hij brengt zijn ervaring en die van andere Verus identiteitsadviseurs in bij het ondersteunen van scholen om structuur aan te brengen en overzicht te creëren op wat er allemaal met burgerschapsvorming wordt gedaan. Met deze inzichten wordt het burgerschapsprogramma van de school afgestemd op de identiteit én aan de eisen van de wetgeving.

Webinar

Je bent van harte welkom om op maandag 30 oktober van 16.00 tot 17.00 uur aan te sluiten bij dit webinar. Bij aanmelding ontvang je direct de link naar de Teams-omgeving waar het webinar plaatsvindt. De vrijdag voor het webinar ontvang je van ons nog een reminder. Vragen of meer weten? Neem dan contact op met Marcel Elsenaar of Erik Renkema.

Aanmelden webinar (Onder)wijs met burgerschap

Op dit e-mailadres ontvang je de bevestiging van je aanmelding.
Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus