Deze vragen en visies staan centraal op de Expertmeeting Burgerschapsopdracht en handhaving, op 12 januari 2023 's ochtends in de Agorazaal 1 op de campus van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Sprekers zijn onder meer Wouter Pors, advocaat (Bird & Bird) en Marlies Honingh, universitair hoofddocent bestuurskunde aan de Radboud Universiteit.
De Expertmeeting wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit en de Stichting bijzondere leerstoelen onderwijsrecht (SBLO), bij gelegenheid van de uitreiking van de SBLO Praemium Onderwijsrecht 2022. De jury, bestaande uit prof. Frank van Ommeren, prof. Miek Laemers, Berend Kamphuis (SBLO), Gijsbert Leertouwer (SBLO) en prof. Renée van Schoonhoven, zal tijdens de bijeenkomst haar rapport uitspreken en de scriptieprijs toekennen. Na de voordrachten van de sprekers is er ruime gelegenheid voor debat over het thema. Daarbij kan ook worden aangehaakt bij de behandeling van het wetsvoorstel bestuurlijk interventie-instrumentarium (35 920) dat voorligt bij de Eerste Kamer.
Programma:
10.00 uur Inloop met koffie / thee
10.15 uur Opening en welkom door prof. Renée van Schoonhoven
10.20 uur Uitreiking van de SBLO Praemium Onderwijsrecht 2022
10.30 uur Experts aan het woord over Burgerschapsopdracht en handhaving: paradox of noodzaak?
- mr. Wouter Pors, advocaat en partner bij Bird & Bird
- prof. mr. Kurt Willems, hoofddocent onderwijsrecht aan de KU Leuven
- dr. Marlies Honingh, universitair hoofddocent bestuurskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen
12.00 uur Reflectie op inleidingen en discussie door prof. Frank van Ommeren, hoogleraar staats- en bestuursrecht VU Amsterdam en lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB)
12.15 uur Afronding
Meld je aan voor de expertmeeting
Op de aanmelding is de privacyverklaring van Verus van toepassing. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.
Velden met * zijn verplicht.
Samen besturen
Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen besturen. Verus wil randvoorwaarden scheppen voor geïnspireerd goed onderwijs. Dat doen we door betrokken te zijn bij elkaar en samen te verbinden als gemeenschap, met begrip voor de positie van leden die in hun eigen leergemeenschap functioneren. Bestuurlijke vraagstukken lossen we samen op, met hulp van collega-bestuurders of een adviseur.